3. 8. 2008.

Hrvatski bendovi zvezde festivala u Šapcu

"Hoćemo li u Šabac na vašar", nekad davno pevao je jedan poznati folk pevač. A Šabac, grad 80 kilometara udaljen od Beograda, godinama je i bio poznat po takvim programima... dok se danas Šabački letnji festival, već šesti put, posvećuje isključivo "urbanim izvođačima"

Održava se na otvorenoj sceni srednjevekovne tvrđave Stari grad na obali Save, a započeće 5. 8. takmičarskim festivalom demo bendova. Nakon pozivnog konkursa, za nastup su odabrani The Cube, Inspirium, Regret, Crvi, Sick Soul, R'n'R Revolution i Sinestria, koji će se predstaviti u dva dana festivala.
Za publiku će biti najinteresantniji koncerti već poznatih izvođača, a zanimljivo je da će u prva tri dana zvezde festivala biti grupe iz Hrvatske – Atomsko sklonište, Cubismo i Zabranjeno pušenje, zagrebačko-sarajevska varijanta.
Organizatori naglašavaju da je dosadašnje festivalske programe pratilo između 30 i 40 hiljada posetilaca, a da ove očekuju i veći broj, jer je manifestacija "zgusnuta" s ranijih mesec dana na jednu sedmicu, što bi publici trebalo biti privlačnije.

Raspored muzičkih događanja:
05. 08. – Demo festival & Atomsko sklonište (koncert)
06. 08. – Demo festival & Zabranjeno pušenje (Zagreb)
07. 08. – Cubismo
08. 08. – Orthodox Celts
09. 08. – Tanja Jovićević and Rich Bitch
10. 08. – Marchello, DJ Marko Nastić, DJ Pura

Нема коментара: