21. 7. 2008.

Kezaja Džons opravdao ulogu zvezde ovogodišnjeg Belefa


Kezaja je beogradsku publiku prošetao kroz sva svoja četiri albuma, mada je najviše pesama svirao sa svog prvenca „Blufunk Is A Fact”...

Posle burnog Exita koji je sve iscrpeo (i fizički i finansijski), vikend u gradu su obeležile dve žurke u okviru Belefa - di-džejing sešn britanaca „Arkestra One” i odlični Kezaja Džons. Naravno, za one koji ne mogu bez klupske atmosfere tu su nezaobilazni splavovi s novobeogradske strane Brankovog mosta.
Sat vremena i 10 minuta svirke nisu bili dovoljni svim ljubiteljima muzike Kezaje Džonsa koji je u subotu bio gost letnje pozornice „Bitef art kafea” i Belefa. Nigerijski gitarista nastupao je u pratnji bubnjara i basiste i napravio sjajnu atmosferu pokazujući kako uživo zvuči njegov čuveni „blufank”.
Kezaja je beogradsku publiku prošetao kroz sva svoja četiri albuma, mada je najviše pesama svirao sa svog prvenca „Blufunk Is A Fact”. Najveće oduševljenje publike koja se sjajno zabavljala izazvala je komunikacija koju je s njima ostvario Kezaja pozivajući sve da izvedu malu koreografiju uz jednu od pesama, a najveće aplauze dobio je za hitove „Rhytam is love”, „Afrosurrealism For The Ladies” i „Kpafuca”.
Pre Kezaje nastupao je sastav „Naked” predstavljajući svoju originalnu muziku koja na najbolji način spaja fjužn džez, fank i pomalo etno zvuka ovih prostora. Gitare, bas, harmonika i odličan vokal napravili su odličnu uvertiru za majstora na gitari, a za ostatak večeri bio je zadužen DJ Pepe čiji se set samo nastavio u istom ritmu - malo fanka i malo džeza.
U petak su „Bitef art kafe” i Beograđani ugostili „Arkestra one”, odnosno Metjua Timonija. Na repertoaru ovog Britanaca našla se muzika za ples. Kiša je pretila da uništi veče, ali je Timoni izvukao maksimum i iz sebe i iz publike koja je uživala u odličnom, brzom elektro zvuku. Kombinaciji nju džeza, dauntempa i eksperimentala prethodio je DJ Transglobal Discotheque.
A na obali Savi - redovi ispred splavova, go-go igračice na „Fristajleru”, „mainstream preeasure” na „Plastik flow”, d’n’b na „Povetarcu”...

Нема коментара: