24. 7. 2008.

Kelis na Green Beat festivalu

Na festivalu Green Beat, koji se održava 29. i 30. avgusta na terenima KK Partizan na Kalemegdanu, nastupiće Asian Dub Foundation, Goldie, Sandy Rivera, DJ Sasha, Satoshi Tomiie, Steve Lawler i Kelis!

Američka r'n'b pevačica Kelis koja je 2006. trebalo da održi koncert na EXIT festivalu ali je u poslednji trenutak otkazala celu evropsku turneju, nastupiće 30. avgusta na Kalemgdanu u okviru Green Beat festivala.
Kelis Rodžer-Džons rođena je 1979. u Njujorku, njen otac je sa Jamajke, a majka je Portorikanka. Kelis je počela da peva u crkvenom horu, a kao tinejdžerka je svirala klavir, violinu i saksofon, piše "Blic".
Debitantski album "Kaleidoscope", koji su producirali Farel Vilijams i Čed Hjugo, objavila je 1999. godine, a veliki hit je postala numera "Caught out There".
Nakon albuma "Wanderland" iz 2001, koji je prošao prilično nezapaženo, Kelis je bila predgrupa na turneji benda U2, dok je u Americi nastupala sa Mobijem.
Treći album "Tasty", objavljen 2003. godine, predstavljao je prekretnicu u njenoj karijeri, ploča je je prodata u milionskom tiražu, a hitovi "Millionaire" koji je snimila sa Anndreom iz benda Outkast, "Trick Me" i "Milkshake", vrteli su se "do ludila".
Za ploču "Kelis Was Here" iz 2006. godine američka pevačica je nominovana za Gremi nagradu, a singlovi "Bossy" i "Blindfold Me" su nedeljama bili na vrhu svetskih top lista.
Kelis je od 2005. godine u braku sa hiphoperom Nasom.

Нема коментара: