5. 7. 2013.

Trigger: "Ne hrani ljudoždere" (video)

Hard rock / metal sastav Trigger predvodi, verovali ili ne jedna devojka! To što je nežna ruka na čelu ovog benda ni na koji način ne utiče na tvrdoću njihovog zvuka što vam postaje jasno nakon što čujete prvih par taktova neke od njihovih pesama

Oni funkcionišu od 2005. godine, a pored Milene Branković koja peva glavne i prateće vokale, bend čine: Petar Popović (bas gitara), Zoran Jović (bubnjevi) i Dušan Svilokos Đurić (gitara).

Svoje debitantsko izdanje “Ljubav” izbacili su ni manje ni više nego za PGP RTS a koncept albuma se vrti oko istraživanja mračne strane ljudske ličnosti. Dakle, neka vas naziv “Ljubav” ne zavara! Usledili su odlični komentari i reakcije kako publike tako i kritike kao i brojne nagrade. Drugi album “Ex” je kolekcija obrada a treći, koji će u narednim mesecima biti najavljen kroz par singlova,  najavljen je za kraj ove godine.


Ovih dana izašao je spot za prvi u nizu najavnih sinlova "Ne hrani ljudoždere". Svojom tematikom ova pesma je osvrt benda na susretanje zapadne konzumentske kulture sa bliskoistočnim genima i pohlepnom ljudskom prirodom na balkanskom tlu. Gost u pesmi je Darko Živković, pevač jednog od najistaknutijih srpskih metal sastava, grupe Downstroy. Ovim singlom Trigger najavljuje svoj treći album na kojem će se pojaviti mnogi prijatelji i kolege benda među kojima su i Milutin Jovančić, pevač benda Block Out i Marko Matijević Sekul iz hrvatskog rok sastava Manntra. Trigger će sa novim pesmama  nastaviti dalje putem koji je zacrtao album "Ex", pa publika može očekivati još agresivniji i direktniji zvuk u odnosu na raniji autorski rad.

Нема коментара: