11. 12. 2011.

Trigger: Obradili "Trenutni lek" Marine Tucaković

Grupa Trigger je objavila svoj novi singl, obradu pesme ”Trenutni lek” grupe Bulevar, koja je ostavila svoj trag na jugoslovenskoj rok sceni i bila aktivna u periodu između 1978. i 1982. godine

Zanimljivo je da je ovu pesmu sa drugog albuma "Mala noćna panika" kultne beogradske novotalasne postave Bulevar (Dejan Cukić, Nele Stamatović, Branko Isaković, Dragan Mitrić, Predrag Jakovljević) napisala slavna Marina Tucaković, a muziku njen tadašnji suprug Nenad Stamatović (kasnije poznat i kao Nele Instruktor).



Trigger priprema drugi deo svog novog albuma pod nazivom „Ex“ kao i video spot za jednu od šest gotovih numera posle nove godine. U pitanju je konceptualni album koji sadrži neuobičajene obrade rok pesama sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Kao i prvi deo izdanja, na kome su bile obrade Pilota, Haustora i Azre i nove pesme će biti dostupne za besplatan download.

„Ena“ i „Kurvini sinovi“ su u izvođenju Triggera izazvali posebno pozitivne reakcije – "Kurvini sinovi" su bili uvršteni na „Diskomer“ listu radio stanice Studio B, a obe pesme su bile izabrane za Hit nedelje radija 202 glasovima slušalaca.

Pesmu „Trenutni lek“ je moguće preslušati na youtube kanalu grupe Trigger.

Sa prethodnim CD izdanjem „Ljubav“ Trigger su osvojili regionalnu nagradu „Indexi“ u Sarajevu, nagradu slušalaca radio stanice Beograd 202 kao i zvanje „Otkriće godine“ na godišnjim nagradama koje je dodeljivala TV Metropolis, uvršteni su na kompilacioni CD njujorške „Hard Rock Radio Live“ stanice, a video spotovi za pesme „Jedan dan“ i „Više neće biti nas“ su bili na prvim mestima top lista i u redovnoj rotaciji na TV kanalima.

Нема коментара: