17. 10. 2008.

Dodela nagrade Indexi – zvezdana noć

Kada u jednom programu zajedno nastupe Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski, Kemal Monteno, Drago Mlinarec, Pro arte, Teška industrija, Van Gogh, Laka, Hladno pivo, TBF, No Rules, Dunja Knebl... onda s pravom govorimo o zvezdanoj večeri i jednom od najatraktivnijih koncerata u Bosni i Hercegovini u zadnje vreme

Deo ovih izvođača nominovani su u osam kategorija godišnje muzičke nagrade Indexi, kako se ove godine naziva dosadašnji Davorin. A dobitnike trofeja saznaćemo u samoj ceremoniji, koja će biti održana 25. 10. u sarajevskoj Zetri.

Vlatko Stefanovski će primiti nagradu 'Bodo Kovačević' koja se dodeljuje najboljim gitaristima, grupa Kultur Shock je nagrađena za 'poseban doprinos za afirmaciju domaće muzike u svetu', Kemal Monteno za svoj 'globalni doprinos muzici', Teška industrija, odnosno Ivica Propadalo za 'dizajnerski iskorak' ostvaren posebno originalnom kreacijom omota albuma "Kantina", Pro arte su novi članovi Dvorane slavnih, Josipa Lisac je proglašena za regionalnu 'rock ikonu', dok su dobitnici nagrade za životno delo Fadil Redžić i Drago Mlinarec.

Novost je da će ceremonija prvi put biti 'javni program'. Ranije su u gledalištu bili samo gosti s pozivnicama, no ovog puta i publika može nabaviti ulaznice za spektakl koji neće imati direktan televizijski prenos.
Program će otvoriti Teška industrija. Vajta i društvo će izvesti pesmu koja će simbolizovati celu ceremoniju – obradu Indexa "Pružam ruke". A zaključit će ga Pro arte sa Vladimirom Savčićem Čobijem, koji će na kraju izvesti i svoj polusatni show.

Нема коментара: