16. 9. 2008.

Jadranka Stojaković – novi album posle 20 godina

Jadranka Stojaković, najpoznatija bosanskohercegovačka kantautorka, pevačica koja je '80-ih godina prošlog stoleća snimila niz nezaboravnih urbanih šansona, već dve decenije živi u Japanu

A da je, uprkos mogućem "daleko od očiju, daleko od srca" efektu, ipak ostavila neizbrisivi trag, pokazalo je solističko veče u Beogradu, minulog vikenda. U duple iskupnjenom SKC-u, Jadranka je doživela ovacije nakon izvođenja tradicionala "Kaleš bre, Anđo", "Eleno kerko" ili "Makedonsko devojče", a još više svojih evergrina "Sve se dijeli na dvoje", "Muzika je svirala", "Sve smo mogli mi" i naročito najslavnije "Što te nema".
Sve češće u rodnom kraju, Jadranka Stojaković sada sprema i diskografski come back. Nakon punih 20 godina, do kraja meseca poaviće se njen novi album "Baby Universe".
Album je sniman u Japanu, a pesme su snimane na engleskom, japanskom, ali i na maternjem jeziku. Osim novih pesama, Jadranka je ponovo snimila "Što te nema", svoju čuvenu pesmu na stihove Alekse Šantića, naravno u novoj verziji.
Na albumu je sarađivao i poznati gitaristički virtuoz Miroslav Tadić, koji je ujedno i aranžer pojedinih pesama.
Pre nekog vremena Jadranka je u Istri sa Frankom Karjcarom snimila video spot za pesmu "Melankonija", kojom će biti i najavljen novi album.

Нема коментара: