1. 12. 2010.

Vorih Blues Band: Blues de Ville

'Blues De Ville' novi je studijski album Vorih Blues Banda, koji predvodi basista, pevač i kompozitor Dubravko Vorih, ujedno i autor svih tekstova i muzike na albumu

Album sadrži 12 autorskih kompozicija na engleskom jeziku i posvećen je 'zapruđanskoj blues školi' iz koje je potekao i Vorih.
Čak i slike na omotu albuma hommage su pionirima bluesa, kako ih Vorih zove, i njegovim prvim uzorima.
Iako je ovaj album prvenac Vorih Blues Banda, Dubravko Vorih iza sebe već ima brojne muzičke projekte. Sa sastavom New Tribe objavio je nekoliko nosača zvuka - “Mr. Clean”, “Catwalk” te lani objavljen album "Two Faces of Jazz and Soul"; s Dubravko Vorih Quintetom objavio je pak CD "Live in Sax", i uz to je stalni član Prljavog kazališta.

Uz Voriha kao basistu i vokal, Vorih Blues Band čine Jurica Leikauff, Vorihov saradnik iz matičnog benda Prljavo kazalište, kao i iz New Tribe sastava čiji je album "Two Faces of Jazz and Soul" nominovan za Porin takođe objavio Aquarius Records. U bendu su i gitarista Ivan Veljača čiji muzički koreni potiču od 'delta blues' stila koji je najviše uticao na Vorihov blues izraz, odnosno autora kao što su Muddy Waters, Johnny Winter... Bubnjara Marka Rabatića, koji je svirao na albumu, zamenio je u bendu Dražen Scholz, Vorihov dugogodišnji prijatelj i saradnik.

U ovoj je postavi Vorih Blues Band pobedio na 2nd Croatian Blues Challengeu.

Нема коментара: