1. 12. 2010.

Exit label: Partibrejkers - „Krš i lom“

Novu sezonu Exit online etikete otvoriće jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih bendova na srpskoj rok sceni Partibrejskers, svojim live albumom „Krš i lom“

Album, koji predstavlja presek celokupne karijere ovog benda, snimljen je na prvom od dva koncerta u beogradskom Domu omladine u martu prošle godine, a za besplatno preuzimanje je dostupan od četvrtka, 25. novembra na sajtu Exitmusic.tv.
„Krš i lom” je najavljen kao prvo pravo live izdanje benda, i sadrži četrnaest pesama koje su obeležile njihovu 28 godina dugu karijeru. Za besplatan download biće dostupne „Hoću da znam“, „Put“, „Hiljadu godina“, „Kreni prema meni“, „Hipnotisana gomila“, koje prati neverovatna energija publike i benda na koncertu. CD „Krš i lom“ objavljen je u junu u izdanju kuće "Odličan hrčak" a miks i produkciju radio je Saša Janković u studiju „Oxygen” u Beogradu.

Pošto su prošle tri godine od poslednjeg studijskog albuma „Sloboda ili ništa“ (PGP RTS), bend očekuje da će ove jeseni početi i rad na novom studijskom izdanju.
- Pokušaćemo da bude drugačije. Narušen je ambijent rokenrola, možda ni ne postoji, ali moramo opet da se vratimo u nazad, da nađemo prave stvari, nešto što je važno i što postoji, najavio je Cane.

Nedavno je objavljena monografija grupe Partibrejkers pod naslovom „Srce kuca tu je“ u izdanju kuće LOM iz Beograda u kojoj je obuhvaćeno tri decenije postojanja jedne od najznačajnijih srpskih rok grupa. U monografiji se na 166 strana nalaze tekstovi svih pesama iz bogate diskografije „Brejkersa“, intervjui sa Zoranom Kostićem Canetom i Nebojšom Antonijevićem Antonom, kao i više od 200 fotografija.

Muzički kritičar Dragan Ambrozić izjavio je povodom ovog izdanja da su „Partibrejkersi“, kao „Rolingstonsi“ i „Led cepelin“, stvorili svoju mitološku sliku, koja stiže pre njihove muzike, čineći ih poznatim i tamo gde se rokenrol ne sluša. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.

Na sajtu Exitmusic.tv posetioci sada mogu da besplatno preuzmu sva dosadašnja online izdanja među kojima su Obojeni program, E-play, Marko Nastić, Repetitor, Jarboli, Killo Killo, The Good Guys, Overdrive, Nežni Dalibor, Ritam Nereda, Trance Balkan Desorganisation i drugi.

Нема коментара: