10. 6. 2009.

Ideš? festival: Rock revitalizacija

Međunarodni festival urbane kulture održaće se u Zagrebu od 19. do 21. 06., uz nastup brojnih bendova iz Hrvatske i inostranstva u petak i subotu te scate takmičenje u nedjelju

Open air pozornicom 19. 06. prolomiće se "subreggae" snaga Antenata i Picksiebnerovska škola "hard country" revitalizacije rocka, blues a i country klasika.


Nastupom na "Idem stageu" IDEŠ?festa Antenat će pesmama poput "Globalize freedom" ili "Opasno je" pokazati zašto su sa svojom pozitivnom energijom reggae stila sve privlačnija koncertna atrakcija.
Uz Antenat i druge bendove (TBF, Ajs Nigrutin, Mikrofonija...) muzički program prvog dana IDEŠ?festa upotpuniće i koncert benda Picksiebner čije nastupe karakteriše vrlo energično izvođenje te zarazno dobra atmosfera.

Picksiebnerovska formula za dobru zabavu je energična mešavina countrya, bluesa i rocka. Bend svira uglavnom obrade starih country i blues pesama u žestokom aranžmanu, no da im autorski izleti nisu ništa manje uspešni dokazuje i singl "Thank You Jesus!" s debitantskog albuma.
U subotu će se predstaviti Bas Mooy iz Rotterdama, Casual Violence iz Machestera, Ogi iz Rijeke i nekoliko zagrebačkih izvođača.

Cena ulaznica za sva 3 festivalska dana je 60 kuna, na dan koncerta iznosiće 80 kuna, a više informacija možete pronaći na www.idesfest.com

Нема коментара: