10. 6. 2009.

Beer fest: Najbolji do sada

Ovogodišnji „Beer fest“, od 12. do 16. avgusta na Ušću, okupiće više od 50 domaćih i inostranih bendova. Organizatori poručuju da će festival u produkcijskom smislu biti najbolji do sada, a očekuje se više posetilaca nego ranijih godina

Učešće su potvrdili slovenački Laibach, kanadski fank-soul bend Konekšn, koji je radio turneje sa Džejmsom Braunom, a iz Španije stiže bend sa 12 izvođača. Nastupiće i Let 3, Letu štuke, Divlje jagode, Esma Redžepova... Na radost mnogih Beograđana, ponovo će zasvirati Vlatko Stefanovski i Darko Rundek, a moguće je da će se među učesnicima naći i Psihomodo pop.
Beogradska kulturna mreža, osnivač festivala, u saradnji sa Ministarstvom za ekologiju, Ministarstvom trgovina i usluga i Skupštinom grada prvi put organizuje i kampanju „Biram da recikliram“.

- Od 1. jula na Trgu Nikole Pašića biće postavljen veliki promotivni štand i svako ko donese tri prazne limenke dobiće na poklon „Bir fest suvenir paket“ - kaže Vanja Maslov, direktor Beogradske kulturne mreže. - Cilj je da animiramo publiku i da od prodaje praznih limenki kupimo reciklažne kontejnere za osnovne škole, a akcija će trajati i u vreme festivala.
U kamapnju će se uključiti i glumci, muzičari i ambasadori, a biće snimljen i spot, u kojem će učestvovati, između ostalih, grupa Van Gog i Aca Seltik.

Нема коментара: