7. 6. 2009.

Ateist rep: Proslavljeno 20 godina žestokom svirkom

Novosadski pank bend Ateist rep obeležio je 20 godina postojanja, dvočasovnom svirkom u prepunoj hali Muzeja zaboravljenih umetnosti u Novom Sadu
Beta

Sa Ateistima na "To Be Punk" festivalu sinoć je u jednoj pesmi nastupio i glumac Rob Stjuart, alias Nik Sloter, iz američke serije "Tropska vrelina", koja je u Srbiji bila popularna početkom protekle decenije.
Ateist rep je, inspirisan beogradskim grafitom "Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče", napravio pesmu "Sloteru Niče, Srbija ti kliče". Stjuart se sinoć popeo na binu i odsvirao nekoliko taktova sa bendom.

Stjuart je u petak uveče i otvorio taj dvodnevni festival. Sinoć su se na festivalu prodavale i majice sa likom Nika Slotera i drugih junaka i junakinja iz serije "Tropska vrelina".
Publika je sa bendom otpevala gotovo sve pesme, uprkos velikoj vrućini koja je vladala u hali i zbog koje je bilo i medicinskih intervencija.

Ateisti su na kraju apelovali na odgovorne da konačno obezbede prostor za koncerte ove vrste u Novom Sadu, odnosno da obezbede odgovarajući koncertni prostor Studentskom kulturnom centru, koji je i organizovao festival.
"Budite dobro, čuvajte sebe i druge", poručio je na kraju publici Doktor Pop.
Članovi benda najavili su da će izdati i specijalnu foto-publikaciju povodom 20. rođendana Ateist repa, pod nazivom "Ujutru smo mamurni i gadni, 20 godina stihije", u kojoj će biti objavljene fotografije grupe iz raznih perioda karijere.
Koncertu su prisustvovali ljubitelji panka iz cele Srbije.
Pored Ateist repa, drugog dana festivala svirali su i Lude Krave, Gužva u šesnaestercu, Novembar, Superhiks i KUD Idijoti.
U petak uveče nastupili su Tetrapank, Prilično prazni, Alergija, Generacija bez budućnosti, Blickrig i čuvena engleska pank grupa Sham 69.

Нема коментара: