29. 5. 2009.

Depeche Mode: Ponovo na turneji

Pevaču benda Depeche Mode Dejvu Gahanu uklonjen maligni tumor na bešici, što je bio i razlog za devet otkazanih koncerata uključujući nastup na beogradskom Ušću. Britanski sastav odložio je i koncert u londonskoj areni „O2”, a najavili su da će početkom sledeće nedelje biti poznati novi datumi za sve otkazane koncerte, kao i da se bend uskoro vraća na turneju

Tako je posle par nedelja nagađanja otkriven i pravi razlog zašto je Depeche Mode prekinuo turneju. Budući da je bio podvrgnut hirurškoj intervenciji Gahanu su lekari naložili strogi odmor, ali benda planira da nastavi sa turnejom 8. juna koncertom u Lajpcigu.

Da podsetimo, sve je počelo na koncertu u Atini 12. maja koji je Depeche Mode iznenada otkazao i to samo par minuta pred početak nastupa, a nekoliko desetina hiljada posetilaca u neverici je napustilo stadion. Tada je objavljeno da je pevač Dejv Gahan doživeo napad gastroenteritisa, onoga što je u narodu poznato kao malo jači stomačni grip i da će se uskoro oporaviti. Međutim, usledila su otkazivanja koncerata u Bukureštu, Beogradu, Zagrebu, Budimpešti i dalje na severu Evrope, te su čak i medicinski laici shvatili da Gahana muči nešto mnogo ozbiljnije od gastroenteritisa. Naime, Gahan je hospitalizovan još u Atini, a tokom objavljivanja analiza lekari su mu otkrili jednu vrstu zloćudnog tumora u bešici poznatog pevača, koji je ubrzo i otklonjen.
- Dejv Gahan se iskreno zahvaljuje svojim fanovima na podršci, razumevanju i strpljenju. Depeche Mode izražava duboko žaljenje zbog bilo kakvih problema ili neprijatnosti koje su otkazani koncerti mogli da prouzrokuju - stoji u saopštenju benda.
S obzirom na to da se turneja nastavlja 8. juna, tokom iduće nedelje se očekuje da budu objavljeni datumi novih termina za sve koncerte koji su do sada zakazani.

Нема коментара: